Öncelikle blog açmayı planlayıp wordpress karar verdiğimizde yapmanız gereken ana iki unsur vardır.Birincisi isim(Domain) ikincisi Hosting(Barındırma)dir.Bunun için kurulmuş bir sürü firma var.Bu seçimi size bırakıyorum.Sadece isim ile barındırma aynı yerde olmak zorunda değil ve wordpress işlemci bol kullanan bir sistem bunları düşünerek size uygun olanı seçebilirsiniz.
Henüz yeni başlamış bir site için yüksek barındırmaya ihtiyaç duymayacağını düşünmemek saçmalık olur.Tavsiyelerimden biride sitenin kullanamayacağı kadar barındırma alıp boşuna aylarca yıllarca para vermektir.Siz zaten kaynak yetmediğinde bloğunuz admin panelinden fark edeceksiniz.İsimimizi aldık nsleri hosting nslerine yönlendirdik bazen 24 saat sürüyor.Http boşluğuna yazdınız siteniz açıldı hosting varsayılan sayfasını yada boş beyaz ekran gördük anladık site aktif.wordpress kurmaya geldik iki yol var.Birinicisi hosting panelinde bulunan oto yükleyicilerden yada ikincisi manuel bizzat biz kurabiliriz.
Öncelikle birinci yolu yani oto wordpress yoluyla yüklemek.
Hosting admin paneli yani genelde cpanele giriş yapıyoruz.Burayı nereden bulacağım diyorsanız hosting şirketi size mail olarak bilgileri göndermiştir.Buradaki bilgileri giriş yaptığımızda karşımıza şöyle bir ekran gelmelidir.
bu ekranda software yada uygulama bulmalısınız ve oradan wordpress seçmelisiniz.bu resimde yararlanarak bulabilirsiniz.
Buradan worpdress seçtiğinizde öncelikle blogğuınuzun kuracağınız adres seçmelisiniz.
mesala direk sitenizin olduğu yere kurmak isterseniz.Adrese örnek mustafasevim.net.tr ama başka klasöre yada subdomain kurmak isterseniz benim gibi mesala;
blog klasörüne kurmak istersek mustafasevim.net.tr/blog
blog subdomainine kurmak istersek blog.mustafasevim.net.tr
gibi örneklendirme yapabiliriz.
Devam edersek aynı yerde size kullanıcı adı ve parola soracaktır.Yani bloğunuzun admin paneline giriş yapacağını kullanıcı adı şifreyi doldurmanızı isteyecektir.Siz kendinize göre doldurun.Şifre biraz zorlu olursa güvenliğiniz için daha iyi olacaktır.Sonra mail adresi ekleyin.Bu kısım tamamlanacak ve daha sonra başka bir kısım gelecektir.
Burada bloğunuzun adı ve açıklamasını gireceksiniz.Daha sonra size veritabanı prefix ve adını soracaktır. Prefix dediğimiz veritabanı adlarını başlayacağı kısım kendi sitenizin kısaltmasını yapabilirsiniz yada dokunmadan devam edebilirsin.Msql adını istediğinizi yazabilirsiniz sonra kur(install) tıkladınz mı artık hazır siteadresiniz/wp-admin yazı yazmaya başlayabilirsiniz.
İkinci yolu manuel wordpress kurmak için wordpress kurmak yazısından bakabilirsiniz.Ek olarak siteniz görünüşü değiştirmek için wordpress tema yükleme ve tema rehberi yazısından faydalanabilirsiniz.WordPress gerekli eklentiler yazısından size uygun ve hayati eklentileri bulabilirsiniz.